Santosha - Natuurgeneeskundige praktijk
Inloggen

Behandelingen

Babymassage

Waarom babymassage?
Babymassage
Omdat het ontspannend en plezierig is voor jou en je kind.
In deze tijd, waarin veel ouders een baan en een gezinsleven combineren, is de tijd die je samen met je kind hebben kostbaar. Met babymassage zorg je voor een rustpunt en bouw je aan een stevige vertrouwensvolle basis. Bovendien wordt de tastzin van je kindje zo verder verfijnd.

De tastzin is het zintuig dat zich als eerste ontwikkelt, al bij het ongeboren kind. Wanneer na de geboorte de veilige begrenzing van de baarmoeder weg is, maakt de aanraking door babymassage baby`s op een goede manier vertrouwd met hun lichaam en met hun nieuwe omgeving. Het is van groot belang dat de tastzin goed ontwikkeld wordt, een mens kan dan zijn intimiteit goed uiten.

Wat zijn de effecten van de babymassage

 • Babymassage geeft rust en is heerlijk ontspannend voor ouder en kindBabymassage
 • Babymassage kan er voor zorgen dat je kindje rustiger en dieper slaapt
 • Babymassage heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering en helpt bij darmkrampjes en verstoppingen
 • Babymassage is een mooi moment tussen ouder en kind, en verdiept hun band
 • Babymassage geeft zelfvertrouwen
 • Babymassage kan ervoor zorgen dat je kindje minder geprikkeld gedrag vertoond en sneller toeneemt in gewicht en lengte
 • Babymassage stimuleert de ontwikkeling van je kindje: het bevordert de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling
 • Babymassage stimuleert het immuunsysteem
 • Babymassage kan ervoor zorgen dat je als ouder de lichaamstaal van je kindje beter gaat begrijpen
 • Babymassage verbetert de doorbloeding
 • Babymassage kan stress bij je baby verlichten

Cursus Babymassage

Cursus babymassageDe cursus bestaat uit 5 lessen in de ochtend van 10.00 – 11.30 uur. De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s en deze tussendoor gerust verschoond of gevoed kunnen worden.
De groepen worden bewust klein gehouden, max. 5 baby`s (vanaf 2 tot +/_ 10 maanden) , waardoor een rustige omgeving ontstaat voor de baby’s en het mogelijk is aan iedere baby en/of ouder persoonlijk aandacht te geven.
Per baby kan één ouder of verzorger meekomen. Eventueel kunnen de ouders/verzorgers elkaar wel afwisselen en de massage aan elkaar doorgeven.
De kosten voor deze cursus bedragen € 99,00 ,dit is inclusief lesmateriaal en een flesje babymassage olie.
Na de les drinken we nog thee of koffie gezamenlijk.

Het is mogelijk om, na een week of 4, een 6e les te volgen (€ 20,-) . In deze les kunnen eventuele onduidelijkheden besproken worden, technieken herhaalt worden,etc.

Neem s.v.p. contact met mij op over de eerst volgende cursusdata.

Wanneer is een individueel consult raadzaam?

Voor baby`s jonger dan 2 maanden en voor baby`s die niet lekker in hun vel zitten doordat ze een voorkeurshouding ontwikkelen, extreem veel huilen, hazenslaapjes, veel spugen, overstrekken, pijnlijke darmkolieken.

De Active Rest Learning Methode ontwikkeld door TiBo biedt ouders hulp in het aanbieden van troost, rust en comfort door het aanreiken van specifieke TiBo babymassage technieken en hanteringadviezen aan hun kind welke binnen de gezondheidszorg in ziekenhuizen op de kinder / neonatologie afdeling worden toegepast.

Na een telefonische intake, wordt een afspraak gemaakt . Er bestaat de mogelijkheid dat ik aan huis, na afstemming ‘s morgens met de ouder over de voedingstijd na de voeding, langs kom. De ervaring leert dat het kindje dan tevreden het consult kan ondergaan en het meest gewenste resultaat geeft.

Bij individuele consulten/lessen babymassage zijn 2 à 3 bijeenkomsten van een uur meestal voldoende.
De kosten per consult aan huis, in Dordrecht en nabije omgeving, zijn € 46,00.( incl reiskosten), in mijn praktijk € 40,00.

Cursus babymassage

Achtergrond

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, "lichaamstaal". In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuïtief aanvoelen wat hij nodig heeft.
 Babymassage
De Franse dokter Leboyer, o.a. bekend van de eerste onder-water bevallingen, kwam in India in contact met babymassage. Daar is het heel gewoon dat baby's door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder aan dochter doorgegeven.

Dr. Leboyer bracht babymassage naar het westen toe, de Shantalamassage. Hij was van mening dat ouders, naast alle hygiënische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

TiBo© babymassage is een gerichte aanraking van de baby, dus iets anders dan aaien of strelen. Masseren is doortastend met liefdevol gevoel aanraken, waarbij de handen als het ware communiceren met je kindje. Deze aanraking versterkt de onderlinge band en de liefde tussen ouder en kind. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor je kind om mee op te groeien.
Babymassage is daarom zeer waardevol: zowel voor jou als ouder als voor je kind.
Deze methodiek, ontwikkeld door Tineke Bos, is een combinatie van diverse massage vormen en geeft het lichaam een prikkel tot zelfherstel waardoor de baby lekkerder in zijn vel gaat zitten. Hiermee bied je troost, rust en comfort voor jou als ouder en je kind.

  
 

Santosha logoSANTOSHA
Natuurgeneeskundige praktijk

 

Inloggen or Registreren