Santosha - Natuurgeneeskundige praktijk
Inloggen

Behandelingen

Massages

 

Elke massage vergroot het bewust worden van het eigen lichaam, ontspant, werkt preventief tegen stress en heeft een helende werking. In de westerse wereld raken we elkaar nog maar zelden aan, terwijl dit toch een basisbehoefte van ieder mens is, ongeacht de leeftijd. Je zou kunnen stellen dat aanraken / masseren een noodzaak is voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is verweven met inzichten uit de haptonomie ( de leer van tasten en voelen). De behandeling kan bestaan uit een deel (rug/schouder ) of totale lichaamsmassage. 

Hot stone-massage

Tijdens een hot stone-massage wordt er gemasseerd Steenmassagemet warme stenen, wat het effect van een massage versterkt. Deze behandeling is vooral geschikt bij spanning en stressklachten, spier en doorbloeding problemen. Maar ook om heerlijk van te genieten. Deze massage kan zowel als deel of gehele behandeling gegeven worden.

Kruidenstempelmassage

Een kruidenstempelmassage is een ontspannende ontgiftende massage, waarbij gebruik gemaakt wordt van warme kruidenstempels.

Anti-stressmassage

De anti-stressmassage is een hoofd en gezichtsbehandeling, die door een aromatische olie ondersteund wordt.

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage heeft zijn oorsprong in India en draagt bij aan de filosofie dat gezondheid een uitgebreide evenwichtstoestand is (balans, homeostase). Afhankelijk van het type mens/constitutie, wordt een behandeling, van ca. 1 uur, gekozen met een daarbij passende olie.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een reflexzonetherapie die via de huid en het zenuwstelsel inwerkt op de dat deel van het lichaam dat gekoppeld is aan de geprikkelde zone. Deze intensieve behandeling duurt niet langer als 30 min. en wordt vaak toegepast in combinatie met een andere massage behandeling.

Chi-massage

Met behulp van de chi-max wordt het lichaam ritmisch heen en weer gewiegd, ca 140 bewegingen per minuut, wat overeen komt met het natuurlijke lichaamsritme. Dit heeft een positieve werking op de bloed en lymfecirculatie, verbetert de zuurstof voorziening, is rustgevend, maakt spieren los, heft blokkades op en heeft een verzachtende werking op hoofdpijn, nek- en rugklachten.

De chi-max mag maximaal 15 min. gebruikt worden.

Breuss-massage

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.
Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijfmassage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.
De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn.
Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.
De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen.

      
  
 

Santosha logoSANTOSHA
Natuurgeneeskundige praktijk

 

Inloggen or Registreren