Santosha - Natuurgeneeskundige praktijk
Inloggen

Behandelingen

Ontspanningstherapie

Individueel

Deze behandeling bestaat uit verschillende behandelmethodes, geheel afhankelijk van de klacht wordt een behandelplan opgesteld. Dit is een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, visualisaties en ontspannende oefeningen. Tevens kan een massage een onderdeel zijn van het behandelplan.

De gedachte achter de ontspanningtherapie is: bewegen is leven. Spanning en stress hebben een negatieve invloed op het hele lichaam en kunnen blokkade`s en weerstanden veroorzaken. Weerstanden hebben vaak een reden, door inzicht te krijgen in je weerstanden is het mogelijk de achter liggende oorzaak los te laten. Door de oefeningen ervaar je de spanning en leer je die spanning los te laten.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur.


Groepsles

Deze cursus is een ontdekkingsreis. Door de variëteit aan oefeningen ontdek je patronen in jezelf. Het onderkennen hiervan opent nieuwe mogelijkheden. Spanning en stress hebben een negatieve invloed op het hele lichaam en kunnen weerstanden/klachten veroorzaken. Deze klachten hebben vaak een reden, door inzicht te krijgen in je weerstanden is het mogelijk de achter liggende oorzaak te verminderen. Je krijgt verschillende oefeningen aangeboden, zowel fysiek als mentaal, waarin de ademhaling centraal staat.


Voor wie?

  • Wanneer je behoefte hebt om stoom af te blazen!
  • Wanneer je lichamelijke klachten wilt verminderen!
  • Wanneer je lichamelijke klachten voor komen wilt!
  • Wanneer je stress gerelateerde klachten wilt verminderen!
  • Wanneer je zin hebt in ontspanning!


Wat is het effect?

Ontspanningstherapie vergroot het concentratievermogen, maakt je bewuster van het eigen lichaam en leert je beter ontspannen. Andere effecten zijn het beter omgaan met stress, het vergroten van energie, het in balans brengen van inspanning en ontspanning en het aangeven van eigen grenzen.

  
 

Santosha logoSANTOSHA
Natuurgeneeskundige praktijk

 

Inloggen or Registreren